Zsolt Torok a murit. Cunoscutul alpinist roman a fost gasit decedat in Muntii Fagaras. Avea 45 de ani

0
239
Zsolt Torok a murit. După ce familia l-a dat dispărut, salvamontiştii din Sibiu şi Argeş au plecat sâmbătă, 17 august, în căutarea alpinistului Zsolt Torok.

Zsolt Torok a murit
Salvamontiştii din Sibiu şi Argeş au plecat sâmbătă, în căutarea alpinistului Zsolt Torok. În urma căutărilor au localizat un trup inert în zona Vârfului Negoiu, dar au sperat până în ultima clipă că nu este vorba de experimentatul om al muntelui. Când echipele terestre, ajutate la căutare de un elicopter al Ministerului de Interne, s-au apropiat de victimă, temerile s-au adeverit.
Cine a fost Zsolt Torok
Zsolt Torok este artizanul uneia dintre cele mai mai importante performanţe realizate vreodată în alpinismul românesc. La sfârşitul anului 2018, alături de colegii de expediţie Teofil Vlad şi Romeo Popa, a reuşit să escaladeze vârful Pumori (7.160 de metri) din Himalaya pe un traseu parcurs în premieră mondială. Pumori este considerat unul dintre cele mai greu de cucerit vârfuri montane din lume.

Articolul Zsolt Torok a murit. Cunoscutul alpinist roman a fost gasit decedat in Muntii Fagaras. Avea 45 de ani apare prima dată în Ciao.ro.