Un medic de la urgente a spus ca Alexandra mai putea avea o sansa: Doctorul putea fi chemat fara mandat

0
235
Un medic de la urgente a spus ca Alexandra mai putea avea o sansa. Daca politistii urmau procedura si chemau o ambulanta la poarta lui Dincă, în Caracal, Alexandra ar fi avut o sansa la viata.
„În calitate de medic mi se pare inadmisibil ca aceşti oameni să nu se fi gândit că această fată avea nevoie de ajutorul unui medic, în condiţiile în care ea a spus că este violată, bătută şi sechestrată. Deci, din spusele ei, ea era agresată fizic, sexual şi psihologic.
Un medic de la urgente a spus ca Alexandra mai putea avea o sansa

Avea nevoie să fie salvată din toate punctele de vedere. Şi atunci, în momentul în care soliciţi ambulanţa, procedura spune că, în prezenţa poliţiei, a jandarmilor, medicul sau echipajul medical pot intra să salveze viaţa şi să-i acorde îngrijiri medicale, fără mandat.
Şi atunci nu cred că poliţiştii ar fi putut fi amendaţi de procuror, că au sărit să salveze o viaţă. Asta ar fi scutit şi timp, în favoarea copilului şi cred că puteau atunci să dea peste el, să găsească fata.
Avea o şansă! Nu pot să spun că dacă intrau, o salvau. Dar fata mai avea o şansă. Dreptul la viaţă şi la sănătate este un drept al fiecăruia şi atunci, ca să aibă acea şansă, trebuie să i-o acorzi. Ceea ce nu a făcut acest poliţist! Nu că a pierdut şansa, nu i-a dat-o!
Ca să-i dai o şansă trebuie să iei apelul în serios, aşa cum noi luăm în serios toate apelurile care intră pe 112, toţi pacienţii care vin în urgenţă şi se plâng că au o problemă medicală. Până la a spune că omul ăla minte, sau nu minte, tu trebuie să-i acorzi credit.
Ei nu erau străini de procedură, pentru că, de exemplu, dacă pompierii sunt chemaţi la o deblocare de uşă sau la un incendiu automat întreabă dacă sunt victime, iar dacă există cea mai mică suspiciune că sunt victime, ei pleacă împreună cu echipaj medical, ambulanţă, chiar elicopter daca este cazul” a spus medicul Cristiana Geormaneanu, potrivit Mediafax.

Articolul Un medic de la urgente a spus ca Alexandra mai putea avea o sansa: „Doctorul putea fi chemat fara mandat” apare prima dată în Ciao.ro.