Rugaciune pentru Alexandra. Patriarhia Romana a facut un apel catre toti preotii sa o pomeneasca pe adolescenta

0
253
Rugaciune pentru Alexandra. Si Patriarhia Romana a reactionat in cazul fetei ucise la Caracal. Presupusul criminal al acesteia a fost arestat si este anchetat pentru viol si sechestrare, dar nu si pentru crima! Mecanicul auto a fost dus sambata la audieri si se afla sub arest preventiv pe o perioada de 30 de zile.
Reprezentantii Patriarhiei au indemnat toti preotii romani sa o pomeneasca pe Alexandra in rugaciunile lor. Gestul pare sa fie unul fara precedent, iar inaltii bisericii au fost la randul lor cutremurati de modul in care a sfarsit fata de 15 ani.
Rugaciune pentru Alexandra!

„În aşteptarea rezultatului cert al anchetei autorităţilor care cercetează acest caz cutremurător, Patriarhia Română îndeamnă pe toţi preoţii şi credincioşii să o pomenească în rugăciuni pe Alexandra, pe părinţii şi rudele îndurerate ale acesteia.
Ne exprimăm speranţa că acest caz va fi elucidat în cel mai scurt timp posibil de către autorităţi, iar cei vinovaţi vor fi pedepsiţi conform legilor în vigoare. Totodată, ne îngrijorează numărul crescând al femeilor care devin victime ale violenţei şi ale traficului de persoane, fapt care degradează demnitatea umană şi pacea socială”, se arata intr-un comunicat transmis de Patriarhia Romana, noteaza mediafax.ro.
„În acest sens, pe lângă rugăciune, trebuie intensificate acţiunea de solidaritate cu familiile afectate şi promovarea unui comportament responsabil în societate”, au mai anuntat reprezentantii bisericesti. Criminalul a fost gasit cu hainele Alexandrei pe el
Fata ucisa la Caracal era o eleva model
„Sunt ingrozit de acest eveniment nefericit in urma caruia uneia dintre cele mai bune eleve ale Liceului Teoretic ‘Mihai Viteazul’ i-a fost curmata viata de o ‘bestie’ cu chip uman. Sincere condoleante familiei indurerate! Dumnezeu sa te odihneasca in Rai, Alexandra! Din pacate, oamenii nu mai sunt oameni!”, a scris directorul liceului, Liviu Mitroi, pe contul sau de Facebook.
Fostul dascal al Alexandrei a dezvaluit si ce note avea adolescenta. „Un copil foarte bun, o fetita foarte buna. 9,02 a avut media cu care a terminat clasa a IX-a, o stiu si de la dansuri populare. Facea si vioara, mi se pare, la Casa de Cultura. Un copil bun, un copil care nu vorbea neintrebat, isi vedea de drumul ei, de cartea ei…”, a declarat Liviu Mitroi.

Articolul Rugaciune pentru Alexandra. Patriarhia Romana a facut un apel catre toti preotii sa o pomeneasca pe adolescenta apare prima dată în Ciao.ro.