Romanii cer reintroducerea pedepsei cu moartea. 80.000 de oameni au semnat o petitie, dupa crimele odioase din Caracal

0
267
Crimele oribile din Caracal par sa fi socat o tara intreaga. De aceea, 80.000 de persoane cer reintroducerea pedepsei cu moartea, pentru cei care ajung sa comita fapte extreme. Gheorghe Dinca pare sa fi starnit un val de furie nationala.
In doar doua zile, foarte multi oameni au semnat respectiva petitie, prin care este ceruta revenirea pedepsei capitale, ca o masura impotriva criminalilor, dar si a celor care comit fapte de pedofilie. Petitia online a aparut in noapte de vineri, dupa ce s-a aflat de cazul Alexandrei Macesanu.
Se cere reintroducerea pedepsei cu moartea!
Internautii au fost revoltati de intregul episod brutal de la Caracal. Se pare ca din acest motiv, un internaut cu numele de Victor Constantinescu a creat o petitie pentru reintroducerea pedepsei cu moartea in Romania. Ce semnifica zambetul lui Gheorghe Dinca

„Pedeapsa cu moartea a fost abolită prin Decretul-lege nr. 6 din 7 ianuarie 1990 și decizia fiind cuprinsă în Constituția României din 1991, reconfirmată. De asta avem nevoie de pedeapsa cu moartea, pentru aceste creaturi profund defecte și ireparabile. Merită această bestie indulgență? Cerem modificare codului penal prin înăsprirea pedepselor pentru viol, pedofilie si crima.
Modificare articolului 218, (1) introducerea pedepsei de 25-50 de ani de închisoare pentru viol, în loc (3-10 ani) închisoare cat este în prezentul cod și pedeapsa cu moartea pentru crime odioase comise de criminali care NU mai pot fi reintegrați în societate! Anii de închisoare, sau pedeapsa cu moartea, ar trebui aplicate, în funcție de gravitatea criminalității/faptei. Pedeapsa capitală trebuie aplicată ca măsura extraordinara în cazuri similare bestiei/scursurii care deliberat a ucis niște copile!”, este petitia facuta publica pe petitieonline.com.
Pedeapsa cu moartea nu poate fi implementata intr-un stat democrat, membru al Uniunii Europene, cum este Romania. Pedeapsa cu moartea nu reprezinta o solutie si este o masura neetica si lipsita de morala, sustin expertii in politica externa.
„Unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene este faptul că pedeapsa cu moartea nu este acceptată, fiind de fapt şi principiul pe care s-a constituit Europa democrat-creştină. S-a plecat de la premisa că singurul aspect pe care statul nu îl poate oferi unui individ este viaţa, motiv pentru care nu îşi asumă dreptul de a-l lua. În schimb, ca si alternativă la pedeapsa cu moartea există închisoarea pe viaţă, unde, oricum, invidiul va suferi mult mai mult”, a fost de parere Razvan Munteanu, analist de politica externa, potrivit adevarul.ro.
Crimele din Caracal au socat Romania
Alexandra Macesanu, de 15 ani, a sunat de trei ori, de pe telefonul criminalului, la serviciul de urgenta 112. A sperat ca va primi ajutorul autoritatilor si ca va fi salvata din ghearele pericolului. Ultimele cuvinte ale fetei au fost doar „Vine, vine”.
Gheorghe Dinca si-a recunoscut faptele, duminica dupa-amiaza. Le-a ucis atat pe Alexandra, cat si pe Luiza Melencu, de 18 ani. Tanara disparuse de acasa de pe 15 aprilie 2018. Barbatul le-a spus anchetatorilor ca dupa ce le-a omorat pe fete, le-a ars, pentru a scapa de dovezi.

Articolul Romanii cer reintroducerea pedepsei cu moartea. 80.000 de oameni au semnat o petitie, dupa crimele odioase din Caracal apare prima dată în Ciao.ro.