Nelu Tătaru, avertisment de ultimă oră: ”Sunt câteva cazuri de reinfectare în contextul unor tulpini noi apărute”

0
156

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, în timpul vizitei sale în Ploieşti, că la nivelul ţării s-au înregistrat cazuri de reinfectare cu noul coronavirus. Mai mult decât atât, specialiștii analizează apariția unei noi tulpini a virusului.

”Se discută la nivelul grupurilor ştiinţifice reinfectări în contextul unor posibile tulpini noi apărute. (…) Sunt câteva cazuri care au fost declarate (în România n.r.), dar în acest moment le studiem.

Suntem în cea de-a doua fază a primului val pandemic. Suntem pe acel platou pe care sper să îl menţinem în contextul unei luni septembrie destul de aglomerate şi cu o creştere pe care preconizăm sperăm noi mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. (…) Ne pregătim pentru o lună destul de grea atât pentru cei care gestionăm (…), cât şi pentru cei care vor contribui la menţinerea unei stări sau a unei situaţii pe care să o putem controla”, a declarat Nelu Tătaru.

Bilanț coronavirus România. 44 de decese în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1365 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 44 de decese. La ATI sunt internate 503 pacienți.

În intervalul 02.09.2020 (10:00) – 03.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 44 de decese (27 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

Articolul Nelu Tătaru, avertisment de ultimă oră: ”Sunt câteva cazuri de reinfectare în contextul unor tulpini noi apărute” apare prima dată în Ciao.ro.