Klaus Iohannis: „Urmeaza săptămâni critice. E o luptă pe viață și pe moarte!”

0
195

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă vineri, de la ora 14.00. Iohannis a lansat un nou apel către români!I

„Am intrat în cea mai grea etaptă. Urmeaza săptămâni critice. Vor veni momente cu o mare încarcatura emotionala. Avem deja 116 morti. Oare câte victime va mai face epidemia? Știm sigur că depinde de noi. Dacă nu respectăm cu stricțete măsurile pierderile de vieți omenești vor fi tot mai grave. Fiecare zi e o zi contracronometru pentru a salva viețile. Trebuie sa castigam aceasta batalie. O lupta de viata si pe moarte. Masurile trebuie sa ramana in vigoare pana cand pericolul va trece. Nimeni nu va fi in siguranță pana cand nu vom fi cu totii in siguranță”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, apel către românii din străinătate

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel către românii din străinătate și le-a cerut să nu vină acasă de Paște. Președintele a spus că înțelege cât este de greu, dar face acest apel pentru a stopa extinderea coronavirusului.

„Fac un apel către românii din diaspora, un apel necesar, dar care mă întristează: dragii mei, nu veniți acasă de Paște. Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță, pentru că este singurul mod de a fi alături de cei dragi, dar fără a le pune în pericol sănătatea. Vom face aceste sacrificii dureroase pentru a fi din nou împreună mai târziu”, a spus președintele României.

Iohannis: „Împreună vom reveni în bisericile noastre cu o credință și mai puternică”

„Pentru milioane de credincioși este o dramă reală să nu poată merge la biserică de Paște, dar aveți încredere și împreună vom reveni în bisericile noastre cu o credință și mai puternică. Aceasta este cea mai puternică manifestare creștinească: iubirea și grija față de aproape. Acum nu există altă cale de a ne proteja decât a sta acasă și a respecta regulile de distanțare socială. Sacrificiile pe care le facem ajută enorm la limitarea răspândirii infecției”, a precizat Iohannis.

„Prin atitudinea responsabilă facem un pas în plus pentru a reveni la viața normală. Cu toții ne-am dori să fie mai ușor, să existe o soluție minune, dar nu avem în acest moment. Singurul lucru pe care îl știm și noi, îl știu și alte țări care se confruntă cu acest coronavirus este că trebuie să păstrăm distanța unii față de ceilalți.

Fac un apel special către forțele de ordine, inclusiv de la frontieră: în aceste zile să asigurați cu fermitate respectarea legilor. Fiți vigilenți! Intervenția voastră fermă poate salva vieți. Contez pe voi! Este imperativ să stați acasă și să limitați deplasările doar la cele strict necesare. Fără solidaritate și unitate nu vom reuși! Vom câștiga această bătălie!”, a spus Klaus Iohannis.

 

 

Articolul Klaus Iohannis: „Urmeaza săptămâni critice. E o luptă pe viață și pe moarte!” apare prima dată în Ciao.ro.