Ce se întâmplă cu pacienții intubați precoce din cauza coronavirusului! Ce spune un doctor cunoscut din România

0
14

Vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, prof. dr. Dorel Săndesc, susține faptul că intubația precoce a pacientului cu o formă severă de coronavirus nu reprezintă o soluție foarte sigură, chiar dacă inițial așa s-a crezut.

Medicul a explicat motivele pentru care acest lucru nu reprezintă o soluție sigură la început. Acum se încearcă amânarea momentului intubației, utilizând și alte mijloace de ventilație care sunt noninvazive. Se impune și ventilația mecanică, în condițiile în care pacienții au o evoluție foarte proastă.

„Iniţial s-a recomandat o intubare precoce pentru că oferea mai multă siguranţă din punct de vedere epidemiologic, un pacient intubat cu sondă introdusă până în trahee evită transmiterea de aerosoli, era o metodă de oxigenare mai sigură epidemiologic. S-a văzut că intubaţia precoce nu ameliorează prognosticul. Acum procedăm de o manieră asemănătoare cu a celorlalţi pacienţi critici, încercăm să amânăm momentul intubaţiei, utilizând alte mijloace, ventilaţie noninvazivă, dar se impune şi ventilaţia mecanică, siuaţie în care aceşti pacienţi au o evoluţie foarte proastă, cu un prognostic rezervat”, a declarat universitarul, arată Adevărul.ro.

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat peste 8000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus

Bilanț coronavirus România, 5 decembrie 2020. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 8072 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus din 32441 de teste. De asemenea, s-au înregistrat și 134 de noi decese. La Terapie Intensivă sunt internați 1280 de pacienți.

Până astăzi, 12.186 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 04.12.2020 (10:00) – 05.12.2020 (10:00) au fost raportate 134 de decese (79 bărbați și 55 femei). În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.472. Dintre acestea, 1.280 sunt internate la ATI.

Sursă foto: Pixabay

Articolul Ce se întâmplă cu pacienții intubați precoce din cauza coronavirusului! Ce spune un doctor cunoscut din România apare prima dată în Ciao.ro.