Casa ororilor, pazita de un politist saltat de mascati in aprilie pentru proxenetism si trafic de persoane

0
280
Dan Dumitrescu este unul dintre politistii care pazesc casa lui Gheorghe Dinca, principalul suspect in cazul disparitiei Alexandrei si Luizei. Cine este Dan Dumitrescu? Este una dintre cele 120 de persoane pe care DIICOT le-a audiat pe 3 aprilie, in urma a 32 de descinderi efectuate de politistii de la SCCO Olt, la Caracal, Traian, Redea, Draghiceni, Farcasele si Tia Mare intr-un dosar de camatarie, proxenetism, trafic de persoane, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal, amenintare, constituire grup infractional organizat.

Dan Dumitrescu lucreaza in cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Nationale si Europene de un an de zile si de circa 10 ani in politie. Acuzatiile aduse lui in acest dosar nu au fost facute publice, ci doar ca facea parte din grupul infractional anchetat de DIICOT. Potrivit anchetatorilor, grupul infractional format din 7 persoane, ar opera de circa cinci ani de zile, ofereau bani cu camata, cu dobanzi mari si apelau la violenta pentru restituire, plasand in acelasi timp fete pentru prostitutie. ,,In urma cercetarilor, a reiesit faptul ca, incepand cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infractional organizat. Acestea acordau imprumuturi cu dobanzi intre 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la amenintari, santaj si lipsire de libertate in mod ilegal a persoanelor vatamate. De asemenea, membrii gruparii ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat in Germania, Anglia si Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostitutiei.,, a transmis atunci IPJ Olt.
Intrebat in ce stadiu se afla acest dosar, procurorul-sef DIICOT, Felix Banila, a declarat ca ”E un dosar aflat in lucru, dar intrebarea in sensul de ce mai face parte din Politia judiciara… Pana nu se doveste ca acele fapte sesizate in legatura cu dumnealui sunt reale, se dovedesc prin probe, nu putem sa facem nimic”.
Purtatorul de cuvant al DIICOT, Mihaela Porime, a precizat pentru un post tv ca Dan Dumitrescu are doar calitatea de martor in acest dosar.
”Persoana la care faceti referire a avut calitatea de martor intr-un dosar in care se fac cercetari de catre DIICOT, Biroul teritorial Olt, pentru savarsirea infractiunilor de grup infractional organizat, camata si santaj. Se efectueaza cercetarea penala in rem, fata de fapta, si cu privire la infractiunea de proxenetism. In cauza avem si alti inculpati care se afla plasati sub control judiciar”, a declarat purtatorul de cuvant al DIICOT pentru B1.ro.
Ar fi interesant de aflat daca numarul de telefon al politistului se afla printre cele identificate in telefonul lui Gheorghe Dinca.

Articolul „Casa ororilor”, pazita de un politist saltat de mascati in aprilie pentru proxenetism si trafic de persoane apare prima dată în Ciao.ro.