Cand va incepe scoala? Este scandal la Ministerul Educatiei

0
253
Cand va incepe scoala? Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti acuza faptul ca vor fi afectate cursurile, dar si examenele mari din vara din cauza ca vor fi ele decalate.
Comisia de dialog întrunită luni la minister a pus la aceeaşi masă inspectori şi reprezentanţi ai părinţilor. Aceştia au votat în unanimitate menţinerea datei fixate acum câteva luni.
Decizia comisiei urmează să fie validată de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz.
Cand va incepe scoala? Este scandal la Ministerul Educatiei
Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut oficial, în ședința de Guvern, ministrului Educației, să amâne cu o săptămână începutul școlii pentru data de 16 septembrie. Cererea ar veni din partea patronatelor din turism.
‘Problema nu este că se începe cu o săptămână mai târziu, ci că se va termina mai târziu, iar examenele de BAC și evaluare națională se vor ține mai târziu.
Faptul că decalăm cu o săptămână se va mări discrepanța între numărul de săptămâni între cele două semestre.’, a spus la realitatea – Iulian Cristache – președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.
‘De ce vii cu o lună înainte să schimbi prin ordin de ministru? Când este vorba de interes financiar se poate schimba!’, a mai spus Cristache.

Articolul Cand va incepe scoala? Este scandal la Ministerul Educatiei apare prima dată în Ciao.ro.