ANM, avertizare de ULTIMA ORA! Cod portocaliu si cod galben de averse si grindina

0
216
Avertizare ANM. Specialiștii au emis joi, 22 august, nu mai puțin de două avertizări, cod galben și cod portocaliu ce vizează mai multe zone din țară.
Avertizare ANM. Cod galben de vreme extremă în județul Bihor
Cea mai mare parte a județului Bihor se află sub incidența unui cod galben valabil până în această după-amiază, la ora 15::00. În acest interval, vor fi semnalate averse cu caracter torențial, intensiicări ale vântului, descărcări electrice și, pe arii restrânse, căderi de grindină.
„În zona : Județul Bihor: zona de munte; Se vor semnala : averse care vor cumula 20…25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice”, se arată în informarea transmisă de reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

Cod portocaliu de averse și căderi de grindină în județul Alba
Vremea se anunță capricioasă și în județul Alba, regiune aflată sub cod portocaliu de ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, dar și căderi de grindină. În plus, cantitățile de precipitații vor atinge pragul de 35-40 litri pe metru pătrat.
„Județul Alba: : zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Alba: Albac, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Gârda de Sus, Arieșeni, Poiana Vadului; Se vor semnala : averse care vor cumula local 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină de mici și posibil medii dimensiuni”, anunță meteorologii.
Weekend-ul aduce vreme caniculară
Sfârșitul acestei săptămâni aduce un nou val de caniculă în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi ce pot depăși pe arii restrânse pragul de 37 de grade Celsius. În plus, indicele temperatură-umezeală poate atinge în cursul după-amiezei pragul critic de 80 de unități.
Pentru ultima săptămână a lunii august, meteorologii anunță o răcire treptată a vremii, nefiind excluse noi reprize de precipitații, cu precădere în partea de sud a teritoriului, unde ar putea apărea și cpderi de grindină de mici dimensiuni.

Articolul ANM, avertizare de ULTIMA ORA! Cod portocaliu si cod galben de averse si grindina apare prima dată în Ciao.ro.