A revenit declaraţia pe proprie răspundere în România. Cine este obligat să o completeze

0
68

Din păcate, răspândirea coronavirusului pare din ce în ce mai accentuată, deşi au trecut luni bune de la izbucnirea pandemiei. Pentru a reduce răspândirea coronaviruslui, autorităţile au readus declaraţia pe proprie răspundere, dar într-o altă formă, pentru cei care intră în ţară.

Cei care ajung în România prin Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni) vor trebui să completeze online o declaraţie epidemiologică. Aceasta se face exclusiv pentru cei care ajung pe acest aeroport, prin intermediul unei aplicaţii care a fost dezvoltată de STS şi ONG-ul Citizen next, scrie Cancan.

Este vorba despre un chestionar online, care poate fi completat pe orice dispozitic electronic conectat la Internet. Datele, care sunt declarate pe proprie răspundere, sunt necesare pentru ca direcţiile de sănătate publică să ia măsuri, dacă acestea se impun.

Pasagerii care ajung pe Otopeni trebuie să ştie că pot transmite aceste date chiar odată cu planificarea călătoriei pentru România. Autorităţile sunt de părere că prin această metodă se reduce riscul de răspândire a SARS-CoV-2.

Declaraţia pe proprie răspundere poate fi completată accesând platforma https://chestionar.stsisp.ro/.

Creştere alarmantă a îmbolnăvirilor! 16 persoane au murit în 24 de ore!

Până astăzi, 24 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.826 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.391 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.555 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 321 de cazuri noi, din aproximativ 11.000 de teste.

În intervalul 23.06.2020 (10:00) – 24.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (12 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Sibiu, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 1 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 deces la o persoană de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. La ATI, în acest moment, sunt internați 186 de pacienți.

Articolul A revenit declaraţia pe proprie răspundere în România. Cine este obligat să o completeze apare prima dată în Ciao.ro.