A fost creat primul embrion de om incrucisat cu maimuta, din lume!

0
273
Asta deoarece a fost creat primul embrion de om incrucisat cu maimuta, din istorie. Miscarea cercetatorilor nu este una privita cu ochi buni de catre toata lumea. Oricat de fascinanta ar fi asocierea dintre film si maimuta, savantilor li s-a reamintit ca nu trebuie sa uite ca nu sunt intr-un film S.F.
Acestia au creat embrioni hibrizi, care sunt partial maimuta si partial umani. Scopul acestora este sa fie creata o specie mixta, care sa aiba si celule umane. Specia va fi folosita astfel incat animalul sa poata deveni donator de organe menite transplanturilor.
Primul embrion de om incrucisat cu maimuta!
Juan Carlos Izpisua Belmonte, un biolog de origina spaniola, este printre cei care lucreaza la laboratorul Salk Institute din California, in realizarea acestui tip de embrion. Specialistul a colaborat si cu cercetatori din China la acest proiect controversat. Bebelus nascut dupa un transplant de uter

Ideea din spatele experimentului care a starnit ingrijorare consta in injectarea de celule stem, prelevate de la embrionul uman, intr-un embrion de cateva zile de la o alta specie animala. Speranta savantilor este ca respectivele celule umane se vor dezvolta impreuna cu cele de la maimuta. Specia va fi folosita in scop medical, pentru a prelevarea de organe.
Deoarece maimutele sunt mai apropiate de specia noastra, din punct de vedere genetic, sansele ca noul experiment sa fie unul de succes sunt destul de mari. Embrionul pe jumatate uman, pe jumatate gaina a fost creat in laborator
Totusi, intregul proiect este unul foarte controversat si din punct de vedere etic. In Statele Unite ale Americii, Institutul National de Sanatate transmite clar ca fondurile federale nu pot fi utilizate in asemenea proiecte. Cele care au ca scop crearea de embrioni hibrizi nu sunt finantate de statul american.
Pana in momentul de fata, nu a venit pe lume nici o creatura care sa fie pe jumatate om, si pe jumatate maimuta. Embrionii sunt lasati sa se dezvolte aproximativ o saptamana sau doua, pentru viitoare studii de laborator.
sursa: ladbible.com

Articolul A fost creat primul embrion de om incrucisat cu maimuta, din lume! apare prima dată în Ciao.ro.