UPDATE Botoşani: Trenul care a deraiat în Dorohoi transporta circa 30 de persoane; mecanicul de locomotivă, singurul rănit

0
223
Trenul care a deraiat, miercuri după-amiază, după ce a lovit un camion pe raza municipiului Dorohoi transporta aproximativ 30 de persoane, care s-au autoevacuat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu.

"Singura persoană rănită este mecanicul de locomotivă, care a refuzat transportul la spital", a afirmat Lupu.

Oficialii ISU au pus la dispoziţia mass-media imaginile cu momentul producerii accidentului, care arată că şoferul camionului, înmatriculat în Tulcea, nu s-a asigurat în momentul în care a ajuns la nivelul căii ferate.

 

ORA 16.27 Botoşani: Un tren a deraiat după ce a lovit un camion în municipiul Dorohoi

 

Un tren care circula pe ruta Dorohoi-Iaşi a deraiat, miercuri după-amiază, după ce a lovit un camion, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, accidentul feroviar a avut loc pe raza municipiului Dorohoi, la o trecere la nivel cu cale ferată fără barieră. După impact, camionul s-a răsturnat pe calea ferată.

"Trenul este deraiat. Nu există pericol de explozie", a precizat Lupu.

Mecanicul de locomotivă a fost rănit uşor, dar şoferul camionului nu a suferit răni. AGERPRES/ (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editori: Cătălin Alexandru, Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)