Sute de persoane au vizitat subunităţile de intervenţie ale pompierilor din Bucureşti şi Ilfov, de Ziua Porţilor Deschise

0
226
Câteva sute de persoane au vizitat, duminică, subunităţile de intervenţie ale pompierilor din Bucureşti şi Ilfov, unde au putut vedea tehnica din dotare şi au asistat la exerciţii ale personalului de intervenţie.

"Cei mai mulţi au fost însoţiţi de copii, care sunt cei mai pasionaţi de echipamentele noastre. Cele 22 de subunităţi ale noastre, din Bucureşti şi judeţul Ilfov, mai pot fi vizitate până la ora 20,00. Cei interesaţi pot vedea tehnică de intervenţii şi exerciţii ale colegilor noştri", a declarat, duminică, pentru AGERPRES, reprezentantul biroului de presă al ISU Bucureşti-Ilfov, Bogdan Toma.

El a precizat că pe 18 august se împlinesc 175 de la prima atestare documentară a pompierilor din Bucureşti.

Cu ocazia acestei aniversări, în Parcul Carol a fost organizat un eveniment, sâmbătă şi duminică, unde s-au desfăşurat o serie de activităţi specifice pompierilor.

Pe lângă autospecialele de pompieri, au fost organizate şi ateliere de prezentare şi lucru, în timp ce copiii au fost urcaţi la înălţime în nacela autoscărilor.

De asemenea, în parc a mai fost prezentă şi Caravana SMURD, ocazie cu care s-au desfăşurat şi prezentat tipuri de comportament în situaţii de urgenţă, dar şi exerciţii demonstrative privind modul de acordare a primului ajutor medical calificat. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ady Ivaşcu)