ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 20 AUGUST

0
223
* Cercetarea disciplinară a poliţiştilor implicaţi în cazul minorei de 14 ani găsită plină de sânge pe o stradă din municipiul Galaţi şi care a fost ajutată de doi agenţi doar la intervenţia trecătorilor a fost suspendată după ce un ONG a făcut un denunţ pentru abuz în serviciu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Gabriela Costin.

* Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău au decis extinderea urmării penale în cazul bărbatului care a atacat pacienţii din Spitalul de la Săpoca, precum şi a urmării penale in rem sub aspectul infracţiunii de neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă, fapte în legătură cu activitatea desfăşurată de către angajaţii unităţii spitaliceşti, a anunţat purtătorul de cuvânt al Parchetului, procuror Cătălin Radu.

* Traficul pe cea mai intens circulată arteră din municipiul Satu Mare, bulevardul Octavian Goga, va fi restricţionat începând de miercuri, deoarece societatea de apă canal Apaserv începe schimbarea unei conducte de canalizare veche de 50 de ani, informează compania printr-un comunicat de presă.

* Mai multe asociaţii nonguvernamentale şi persoane fizice din Orăştie au anunţat că vor organiza săptămâna viitoare o acţiune de protest în faţa sediului Prefecturii Hunedoara din Deva pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de mirosurile urâte care ajung în oraşul lor de la două ferme de porcine situate în apropierea localităţii, demersul fiind susţinut şi de primarul municipiului, Ovidiu Bălan.

* Ministrul tineretului şi sportului, Bogdan Matei, şi ministrul fondurilor europene, Roxana Mînzatu, au participat, la Eforie Sud, la lansarea proiectului naţional 'O şansă pentru tinerii din mediul rural', care urmăreşte crearea unei reţele de lucrători în mediul rural, prin formarea a 480 tineri, cu vârsta între 18 şi 35 ani, pentru a contribui la dezvoltarea proiectelor şi politicilor publice dedicate acestora.

* Directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu, a declarat că nu au fost evidenţiate creşteri ale radioactivităţii în urma incidentului nuclear din nordul Rusiei.

* Staţiunile balneare din judeţul Vâlcea au fost asaltate de turişti în minivacanţa de Sfânta Maria, gradul de ocupare a spaţiilor de cazare fiind de 100%. Cei mai mulţi turişti, peste 7.000 în fiecare zi, au fost în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, unde a avut loc şi festivalul de folclor Cântecele Oltului, ajuns anul acesta la a 51-a ediţie şi care a adus în localitatea de pe Valea Oltului încă aproximativ 1.200 de turişti pe lângă cei peste 6.000 care se aflau deja la tratament în zonă.

* Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, la Brăila, cu referire la cazul de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, unde a fost invocată lipsa de personal, că sunt deja aprobate pentru concurs 45 de posturi, pentru care conducerea spitalului nu ar şti că există un buget deja aprobat.

* Traficul pe Dunăre se desfăşoară în condiţii normale, chiar dacă nivelul fluviului a scăzut iar partea română este pregătită să intervină pe sectorul bulgăresc, dacă va fi cazul, pentru a asigura condiţii corespunzătoare de navigaţie, a declarat, la Tulcea, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)