SCJU Târgu Mureş a limitat accesul vizitatorilor pe fondul creşterii numărului infecţiilor respiratorii

0
204
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, vineri, că a limitat accesul vizitatorilor pe fondul creşterii numărului infecţiilor respiratorii, fiind limitate atât zilele de vizitare, cât şi numărul aparţinătorilor care să aibă acces la bolnav.

SCJU Târgu Mureş a precizat, într-un comunicat de presă, că pentru Secţia Clinică ATI este interzis accesul vizitatorilor, cu excepţia pacientului critic, la care este permisă vizitarea strict cu bilet de voie semnat de medicul şef al secţiei.

“Astfel, accesul vizitatorilor se va face doar cu bilet de voie aprobat de medicul şef de secţie şi obligatoriu cu echipament de protecţie individual (halat, papucaşi şi mască de unică folosinţă). Pe fiecare secţie vizitatorii vor fi instruiţi asupra măsurilor care trebuie respectate, respectiv, portul echipamentului complet şi corect (masca să acopere şi nasul), igienizarea mâinilor, dezinfecţia cu soluţii hidroalcoolice la intrarea în salon, după contactul cu pacientul şi la ieşirea din salon. Este interzisă aşezarea pe patul pacientului sau pe alte paturi din salon, precum şi depozitarea obiectelor personale pe paturi sau pe mobilierul din salon”, a arătat SCJU.

Accesul vizitatorilor pe secţie este permis numai după triajul epidemiologic (este interzisă intrarea persoanelor cu simptomatologie respiratorie) şi după instructajul efectuat de către un reprezentant al secţie.

Pentru reducerea riscului de apariţie a acestor afecţiuni la pacienţii internaţi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a introdus măsuri de limitare a accesului vizitatorilor pe toate secţiile.

“Astfel, programul de vizitare al pacienţilor internaţi se modifică astfel: marţi, joi şi duminică, între orele 14,00 – 16,00. Totodată, se limitează şi numărul vizitatorilor, fiind permis accesul unei singure persoane în vizită în ziua respectivă, la un pacient, cu condiţia ca acesta să aibă bilet de voie, aprobat de medicul şef de secţie. Durata vizitei va fi maxim 10 minute”, a mai arătat SCJU Târgu Mureş.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a raportat în acest sezon nouă cazuri de gripă, precum şi peste 87.000 de viroze şi pneumonii, un număr mai mic decât în sezonul 2018/2019, când s-au înregistrat şi trei decese la persoane care prezentau virusul gripal. AGERPRES / (A – autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)