Franţa: Ministerul de externe francez cere “eliberarea rapidă” a opozantului Navalnîi şi a protestatarilor arestaţi în week-end la Moscova

0
254
Franţa a făcut apel luni seara la “eliberare rapidă” a celor peste o mie de manifestanţi arestaţi în cursul protestelor din centrul Moscovei, de la sfârşitul săptămânii, precum şi a opozantului Alexei Navalnîi, exprimând totodată “profunda preocuparea în faţa acestor evoluţii recente”, informează AFP.

“Un număr important de arestări şi de reţineri au urmat protestelor paşnice de la Moscova din aceste ultime zile. Starea de sănătate a lui Alexei Navalnîi, aflat în închisoare din 23 iulie, s-a degradat, de asemenea, brusc. Franţa cere eliberarea lor rapidă şi îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de aceste evoluţii recente”, se arată într-un comunicat al ministerului de externe de la Paris.

Şi guvernul german a criticat luni violenţa “disproporţionată” folosită de poliţia rusă împotriva participanţilor la protest şi a cerut “eliberarea rapidă” a tuturor persoanelor reţinute. AGERPRES/(AS – autor: Raluca Anghel, editor online: Alexandru Cojocaru)