Fotbal: Răzvan Burleanu susţine că nerespectarea protocolului medical nu va fi sancţionată cu depunctarea

0
155
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi seara, la finalul întâlnirii la care au participat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului, Ligii Profesioniste de Fotbal şi FRF, că nerespectarea regulilor din protocolul medical o dată cu reluarea competiţiilor nu va fi sancţionată cu depunctarea echipelor, ci cu penalităţi financiare.

“Am primit din partea cluburilor un punct de vedere şi anume că nu îşi doresc să avem sancţiuni pentru nerespectarea protocolului medical. Dar noi considerăm că avem nevoie de aceste sancţiuni tocmai pentru a preîntâmpina aceste aceste abateri şi încălcări ale protocolului medical”, a spus el.

Întrebat dacă se poate ajunge şi la pierderea meciului cu 3-0 la masa verde, Burleanu a răspuns: “Pe regulament? Nu, în niciun caz. Vor fi sancţiuni doar de ordin financiar, atât. Sunt cazuri pe care dorim să le reglementăm. În niciun caz dacă ai un jucător depistat pozitiv nu va intra pe teren, ăsta e un lucru clar. Dar ne referim la încălcări ale celorlalte reguli, iar pentru ele vor fi sancţiuni financiare. Noi nu considerăm oportun să sancţionăm cu depunctarea”.

Preşedintele a adăugat că a propus în cadrul întâlnirii de la sediul Ministerului Sănătăţii deschiderea bazelor sportive pentru juniori începând cu 15 iunie. “În întâlnirea de azi am avut obiectivul de a redeschide bazele sportive din România începând cu 15 iunie, atât cele private, cât şi cele publice şi să putem relua antrenamentele la nivel de fotbal amator atât la seniori, cât şi la juniori. Solicitarea noastră ca fost ca din 15 iunie să permitem antrenamentele colective. Noi considerăm că a fost un timp prea lung de aşteptare şi avem mulţi juniori angrenaţi la loturile naţionale şi în luna august vom avea deja primele acţiuni. Iar dacă nu vom reveni cât mai repede la antrenamente, vom avea mari dificultăţi. Aşa cum ne aşteptăm şi la Liga I să avem probleme cu accidentările”, a afirmat el.

Finala Cupei României, programată pe 22 iulie, la Craiova, s-ar putea desfăşura în alt oraş. “Totul depinde de accesul publicului pe stadion, dacă se va permite sau nu. Dacă se va permite, atunci ne dorim să se joace la Craiova”, a explicat Burleanu.

Referitor la situaţia fotbalistului echipei FC Voluntari, Paul Pârvulescu, suspendat provizoriu de Agenţia Naţională Anti Doping după ce afirmase că s-a dopat în trecut, preşedintele FRF a afirmat: “Vom vedea care va fi rezultatul audierii lui şi care va fi poziţia ANAD. Pentru că până acum nu avem decât o declaraţie a acestui jucător. El mai degrabă susţine în momentul de faţă că a fost o glumă. Dar acesta e şi un mesaj că nu prea poţi să glumeşti cu asemenea subiecte. Iar acum Paul Pârvulescu trebuie să ne furnizeze mai multe informaţii, şi nouă, dar şi ANAD-ului. Conform cadrului legislativ, Pârvulescu acum nu se poate antrena, nu poate juca până nu avem o decizie de la ANAD”.

Data meciului echipei naţionale a României cu Islanda, din play-off-ul Campionatului European, se va stabili la 17 iunie, a anunţat oficialul FRF. “Pe 17 iunie aşteptăm decizia UEFA, când va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv. Din punctul nostru de vedere, cele mai mari şanse sunt ca meciul cu Islanda să aibe loc în luna octombrie. Am fi foarte nemulţumiţi dacă această partidă va trebui să se joace în noiembrie. Ar fi aceeaşi problemă ca în luna martie”, a precizat Burleanu.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului, Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal au avut, marţi, o întâlnire în cadrul căreia au discutat despre noi măsuri de relaxare privind competiţiile fotbalistice din România, printre acestea aflându-se şi permiterea accesului spectatorilor pe stadioane.

La 13 martie, ca urmare a pandemiei de coronavirus, competiţiile fotbalistice de pe teritoriul României au fost întrerupte. Echipele de fotbal şi-au reluat activitatea la 15 mai, când autorităţile statului au permis antrenamentele în grupuri restrânse, în condiţii de izolare.

Începând cu data de 1 iunie, autorităţile au permis organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Conform calendarului aprobat de FRF, Liga I urmează să se reia la 12 iunie, iar Liga a II-a va redebuta la 4 iulie. De asemenea, finala Cupei României a fost programată pe 22 iulie. Atât Liga I, cât şi Liga a II-a se vor încheia la 1 august, urmând ca barajul de promovare/menţinere în Liga I să se dispute în dublă manşă, în datele de 5 şi 8 august.
AGERPRES (A-editor: Marius Ţone, editor online: Ady Ivaşcu)