Dăncilă: Lupta anticorupţie să continue, dar canalizată din zona de spectacol, către cea de prevenţie

0
262
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că lupta anticorupţie trebuie să continue, dar ea trebuie canalizată “din zona de spectacol” către zona de prevenţie.

“A existat până acum o concentrare exclusivă pe lupta anticorupţie, iar lupta împotriva criminalităţii a rămas în plan secund. Nu putem accepta acest lucru. Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue, dar trebuie să o canalizăm din zona de spectacol şi de alocare exclusivă de resurse şi atenţie către zona de prevenţie, către instituirea unor mecanisme care să controleze şi să prevină acest fenomen “, a afirmat Dăncilă, la Palatul Victoria.

Premierul a adăugat că primul lucru care trebuie protejat este viaţa şi a solicitat clasei politice şi tuturor factorilor responsabili în acest demers să se implice.

“Acest război împotriva criminalităţii presupune ca alături de prim-ministru să vină toţi cei care vor ca siguranţa să devină o prioritate! Nu mai este vorba despre a fi oameni politici, ci despre a fi oameni. Chem alături de noi şi organizaţiile nonguvernamentale care activează în domeniul combaterii violenţei domestice, a traficului de persoane, a abuzurilor, în domeniul protecţiei minorilor. Le invit la Guvern pentru ca, împreună cu specialiştii din ministere, să găsim soluţiile corecte. Să reparăm ceea ce este atât de profund greşit. Pe mine, ca femeie şi ca mamă, ceea ce s-a întâmplat la Caracal m-a zdruncinat. Dar sunt acea femeie şi mamă care are la dispoziţie pârghii necesare pentru îndreptarea lucrurilor. Din solidaritate cu toate femeile românce, cu toţi părinţii şi cu toţi aceia care în fiecare zi se gândesc la binele cuiva drag, voi face tot ceea ce îmi stă în putere ca în România să primeze legea şi siguranţa”, a mai declarat Dăncilă. AGERPRES/ (A – autor: Daniel Florea, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)