Constanţa: Turist de 22 de ani în stare gravă, după ce a fost salvat de la înec, la Costineşti

0
225
Un turist în vârstă de 22 de ani, din Galaţi, a fost transportat în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa după ce, sâmbătă, a fost salvat de la înec, în zona epavei din staţiunea Costineşti.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, tânărul, scos din apa mării de către salvamari, a fost găsit de echipajul medical “în comă, dispneic”, fiind transportat la SCJU.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea”, în urma unui apel primit la 112 s-a intervenit în zona epavei din Costineşti “cu ambarcaţiunea Targa de la punctul de salvare acvatic Eforie Nord şi cu şenilata Costineşti”.

“Tânărul aflat în pericol de înec a fost scos de salvamari şi i s-a aplicat protocolul de resuscitare. În sprijin, s-a deplasat la caz şi un echipaj al SAJ”, a transmis ISU.

Pompierii au fost alertaţi şi în cazul a doi copii şi un adult care s-au răsturnat cu barca pe lacul Siutghiol, în Constanţa, cele trei persoane fiind scoase tefere din apă.

“Doi copii şi un adult au fost scoşi conştienţi din apă, fără probleme, fiind recuperaţi de o barcă privată. Barca răsturnată a fost pusă pe linia de plutire de ambarcaţiunea ISU de la punctul temporar de salvare Siutghiol”, a informat ISU “Dobrogea”. AGERPRES/(AS – autor: Nona Jalbă, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)