Chile: Starea de urgenţă, ridicată duminică, la miezul nopţii (oficial)

0
198
Starea de urgenţă va fi ridicată duminică, la miezul nopţii, în toate regiunile din Chile unde a fost decretată, a anunţat preşedinţia chiliană care se confruntă cu o explozie socială fără precedent în ultimele decenii, relatează AFP.

Preşedintele Sebastian Pinera ''a semnat decretele necesare pentru ca începând de luni, 28 octombrie, la ora 00.00 (03.00 GMT) să fie ridicată starea de urgenţă în toate regiunile şi municipalităţile unde a fost decretată'', potrivit unui mesaj difuzat pe contul de Twitter al preşedinţiei chiliene.

Starea de urgenţă a fost decretată pe 18 octombrie în urma unor revolte violente, punctul de plecare al valului de contestare socială fără precedent în această ţară cu 18 milioane de locuitori, cunoscută în America Latină pentru stabilitatea sa politică şi economică.

Introducerea stării de urgenţă a permis trimiterea pe străzile din capitală şi din mai multe regiuni a mii de militari, o premieră de la sfârşitul dictaturii lui Augusto Pinochet (1973-1990).AGERPRES/(AS - autor: Violeta Gheorghe, editor online: Daniela Juncu)