Cazul de la Caracal/ Zeci de tineri au protestat la Craiova faţă de atitudinea autorităţilor

0
264
Zeci de tineri au protestat, miercuri seara, în centrul Craiovei în semn de nemulţumire faţă de modul în care autorităţile au reacţionat la apelul făcut la 112 de Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani din Dobrosloveni, judeţul Olt, care ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă din Caracal.

“Nu putem să aşteptăm, trebuie să ripostăm”; “Corupţia ucide îngeri!”; “Credeam că sunteţi oameni!”; “Ieşim cu toţii în stradă, aşa or să ne vadă” sunt câteva din mesajele pe care tinerii le-au scris pe pancartele afişate în timp ce strigau “Pentru agresori, scuze/ pentru victime, acuze”.

Protestul a fost denumit pe facebook “Puteam fi eu!”, iar iniţiatorii au scris că solicitările lor constau în introducerea unor pedepse mai drastice în privinţa cazurilor de violenţă, omor, pedofilie, viol, trafic de persoane şi neglijenţă în serviciu; abrogarea legii recursului compensatoriu; îmbunătăţirea sistemului de localizare 112 cât de curând posibil; numirea în funcţiile de conducere să se facă pe criterii meritocratice, pe bază de examen, nu cum este în prezent cu ajutor politic; arogarea OUG nr. 51/2019: transportul judeţean să reintre în categoria transportului public, astfel încât elevii să nu mai fie nevoiţi să se urce in maşinile necunoscuţilor pentru a se deplasa în judeţ; transport gratuit al elevilor inclusiv pe timpul vacanţelor; revizuirea legii recursului compensatoriu, pentru că au fost eliberate mii de persoane care pun viaţa celor nevinovaţi în pericol.

Tinerii mai spun că statul nu îşi arată interesul pe cât ar trebui în situaţii de urgenţă şi nu vor fi multumiţi de câteva demisii politice. “Noi vrem o adevărată schimbare în sistem. Avem deja exemple concrete cum ar fi Colectiv, accidentul aviatic din Apuseni, iar acum crimele din Caracal. Neglijenţa la locul de muncă nu mai este strict sancţionată”, au mai scris tinerii. AGERPRES / (AS – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)