Bihor: Incendiu de amploare la o fabrică de mobilă, stins în cursul nopţii de 40 de pompieri de la ISU Crişana

0
261
Un incendiu de amploare produs la o fabrică de mobilă din municipiul Oradea a fost stins, în cursul nopţii de luni spre marţi, de peste 40 de pompieri militari, fiind mobilizate şapte autospeciale, o autospecială de lucru la înălţime şi o ambulanţă SMURD de tip B2.

Pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat paznicului obiectivului, care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare, acesta fiind transportat ulterior la spital de către echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, pompierii militari au stabilit cauza probabilă de producere a incendiului ca fiind de natură electrică, respectiv un cablu (conductor) electric defect.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca, forţele de intervenţie au fost solicitate, în jurul orei 3,20, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comercială situată într-o zonă industrială (pe strada Matei Corvin) din municipiul Oradea, al cărei obiect de activitate îl constituie fabricarea mobilei.

La faţa locului s-au deplasat cinci echipaje din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, care au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime şi o ambulanţă SMURD de tip B2. Sosiţi la locul intervenţiei, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta violent pe o suprafaţă de circa 750 de metri pătraţi în interiorul unei hale de aproximativ 1.500 de metri pătraţi, în care erau depozitate cantităţi importante de lemn masiv, rumeguş şi utilaje pentru prelucrarea lemnului, existând pericolul propagării acestuia la o hală învecinată şi un uscător (o hală construită pe structură uşoară).

“Având în vedere amploarea incendiului, cantităţile mari de materiale combustibile şi posibilităţile de extindere a flăcărilor la halele învecinate, s-a dispus suplimentarea forţelor, astfel că, la faţa locului au fost mobilizate alte trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autoscară pentru lucru la înălţime din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea şi Staţiei de Pompieri Săcueni. Alimentarea cu apă a autospecialelor s-a realizat în sistem navetă de la obiectivele aflate în imediata apropiere, neexistând surse de alimentare în incinta societăţii comerciale afectate de incendiu”, se arată în comunicatul ISU.

Incendiul a fost localizat în jurul orei 4,00, echipajele de pompieri reuşind să stingă incendiul în aproximativ o oră şi 20 de minute de la primirea apelului prin Sistemul Unic de Urgenţă 112.

Pagubele materiale au constat în utilaje de prelucrare a lemnului şi material lemnos. AGERPRES / (AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)