Bihor: Directorul general al Aeroportului Oradea a demisionat – postul va fi scos la concurs cu participare internaţională

0
244
Directorul general al Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc, a demisionat din funcţie, urmând ca postul să devină vacant începând cu data de 2 septembrie, până în luna octombrie, când va avea loc un concurs pe post cu participare internaţională, pentru un mandat de patru ani.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, a precizat, marţi în şedinţa de CJ, că lui Gheorghe Pasc i-a fost prelungit contractul de management în urmă cu doi ani, acesta urmând să expire în luna octombrie. Între timp, acesta şi-a depus demisia, el urmând să mai asigure conducerea până în data de 2 septembrie.

Potrivit lui Pasztor, concursul pentru ocuparea postului ar urma să se desfăşoare în luna octombrie şi va permite participare internaţională. În aceste condiţii, a precizat Pasztor, practic va fi nevoie de un interimat de doar o lună, care ar putea fi asigurat de actualul adjunct, care a fost director al Aeroportului Arad.

Gheorghe Pasc a anunţat luni Consiliul de Administraţie al Aeroportului Oradea că, începând cu data de 2 septembrie, va renunţa la mandatul de director general, demisia sa fiind făcută publică marţi în şedinţa de CJ.

Director încă din anii '90 al Aeroportului Internaţional din Oradea, care însă nu are nicio cursă externă, Pasc şi-a dat demisia luni, la doar o zi după ce, la iniţiativa liderului PNL Bihor, Ilie Bolojan, partidele reprezentate în Consiliul Judeţean s-au angajat în scris, printre altele, “să dezvolte Aeroportul prin extinderea curselor interne şi externe”.

Liderii judeţeni ai PSD, ALDE, UDMR şi PNL au semnat duminică un acord ce are ca scop dezvoltarea, lărgirea şi normalizarea colaborărilor politice la nivelul Consiliului Judeţean Bihor şi Consiliului Local al municipiului Oradea. Acordul urmăreşte o distribuire şi echilibrare a bugetelor autorităţilor administraţiei publice, precum şi susţinerea în comun, în toate demersurile lor, a unor proiecte importante pentru dezvoltarea judeţului Bihor şi a municipiului Oradea. Printre acestea se numără realizarea tronsonului bihorean al Autostrăzii Transilvania şi dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Internaţional Oradea. AGERPRES/(AS-autor: Eugenia Paşca, editor: Karina Olteanu)