Alba: Teste negative în cazul altor două persoane întoarse recent din Italia şi spitalizate

0
201
Femeia şi bărbatul din judeţul Alba, internaţi sâmbătă dimineaţa, după ce unul a acuzat dureri în gât şi dificultăţi în respiraţie, iar celălalt febră, la puţine zile după ce s-au întors din Italia, nu au coronavirus, testul efectuat duminică fiind negativ în ambele cazuri.

“Probele celor doi transferaţi din autoizolare la Spitalul Judeţean de Urgenţă – Secţia de Infecţioase sunt negative”, a transmis, duminică seara, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea. El a menţionat că starea generală a acestora este bună.

Cei doi, din zona Munţilor Apuseni, au călătorit recent în Italia şi se aflau în autoizolare la domiciliu. Sâmbătă dimineaţa au sunat la 112, după ce unul din ei a acuzat dureri în gât şi dificultăţi în respiraţie, iar celălalt febră. Ambii au fost internaţi, potrivit protocolului, iar probele au fost trimise pentru analiză la centrul de testare din Cluj-Napoca.

În total, în Alba au fost recoltate, în ultimele zile, şapte probe pentru efectuarea testului de coronavirus, toate fiind negative.

Numărul persoanelor aflate în autoizolare în Alba era duminică de aproape 250, din care 141 întoarse din Italia şi 102 membri ai familiilor acestora. AGERPRES/(AS – autor: Marinela Brumar, editor: Diana Dumitru, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Citiţi şi:

 

* Coronavirus/Ministerul Sănătăţii: Rezultatele celor opt probe analizate în centrul de boli infecţioase de la Cluj sunt negative