Violator arestat după 36 de ani de la atac, în Statele Unite. Tehnica prin care a fost descoperit agresorul

0
222
S-a făcut dreptate în cazul unei femei din statul american Florida care a fost violată de un bărbat necunoscut în urmă cu 36 de ani. Anchetatorii au reușit acum să afle cine este agresorul cu ajutorul testului ADN.

Atacul a avut loc pe 22 august 1983, la 6 dimineața, într-o locuință din orașul Coral Springs, situat la aproape 80 de kilometri de Miami. Femeia se afla în dormitor în momentul în care un individ necunoscut a amenințat-o cu moartea, folosind cu cuțit, relatează CNN.

Speriată, ea a țipat, însă agresorul i-a spus că nu mai facă gălăgie. „Te iubesc de luni de zile”, i-a spus individul după ce a violat-o.

La acea vreme, suspectul a fost descris ca fiind un bărbat subțire, cu părul șaten, accent sudic care purta un parfum puternic, au precizat polițiștii din Coral Springs.

Anchetatorii au prelevat atunci probe biologice de la locul agresiunii, iar acestea au fost trimise la un laborator pentru testarea ADN. Tehnologia disponibilă în acea perioadă nu a făcut posibilă identificarea niciun suspect, spun polițiștii.

Aproape 36 de ani, cazul nu a fost soluționat. În luna martie 2019, femeia a cerut din nou ajutorul Poliției, după ce a aflat cum investigatorii folosesc testarea ADN pentru a-i identifica pe suspecți în diverse cazuri.

Procurorii au retrimis probele la un laborator de expertiză criminalistică. Pe 27 iunie, detectivii au stabilit că ADN-ul prelevat de pe hainele victimei aparține lui Timothy Norris, un infractor condamnat.

Norris, care ispășește o pedeapsă cu închisoare în West Virginia pentru jaf armat asupra unei bănci, a fost acuzat de abuz sexual, prin amenințare cu o armă, și urmează să fie extrădat în Florida.

Bărbatul, care acum are 60 de ani, este recidivist. El a mai fost arestat pentru acte de violență, violarea unei femei și pe răpire.

foto: CNN

Post-ul Violator arestat după 36 de ani de la atac, în Statele Unite. Tehnica prin care a fost descoperit agresorul apare prima dată în Libertatea.