VIDEO | Intervenție dificilă în Bușteni. Șapte copii din Ploiești, blocați pe munte

0
15

Intervenție de urgență a salvamontiștilor, luni seară, în Bușteni, unde un grup de elevi care nu avea echipament corespunzător a rămas blocat pe munte, transmite Salvamont Bușteni pe pagina de Facebook.

Excursie cu peripeții pentru un grup de elevi din Ploiești. Aceștia au urcat pe munte, în cursul zilei de luni, fără echipamente corespunzătoare și fără lanterne. În momentul în care au vrut să coboare din zona Valea Jepilor, și-au dat seama că nu mai știu drumul. După ce au rătăcit mai multe ore, s-a lăsat noaptea și au realizat că nu mai au nicio șansă să coboare singuri, potrivit Salvamont Bușteni.

Cei șapte copii din Ploiești, împreună cu adultul care îi însoțea, au fost găsiți într-un final de salvamontiști.

”Un grup de 7 copii din Ploiești sunt coborați în aceste momente de pe Valea Jepilor. Nu au echipament adecvat și nici lanterne. Salvamontiștii din Bușteni au acordat primele îngrijiri unei fete de 14 ani care are crampe musculare și încearcă să coboare grupul de pe munte”, a anunțat Claudiu Vasilescu, șeful Salvamont Bușteni, pentru Observatorul Prahovean.

În ultimele zile, echipajele montane au avut parte de zeci de intervenții. Salvatorii îi sfătuiesc pe turiști să plece echipați corespunzător în expediții și să fie foarte atenți la traseu.