Veteran de război, ignorat de fruntașii PNL din Vâlcea la ceremoniile de Ziua Națională

0
64
Delegația liberală care a participat la ceremoniile de Ziua Națională care au avut loc la Râmnicu Vâlcea a plecat salutând ceremonios oficialitățile, dar l-au ignorat pe veteranul de război prezent printre acestea. Gazeta Vâlceană a prezentat lista fruntașilor locali ai PNL care l-au sărit pe bătrânul de 101 de ani când au strâns mâna oficialilor.
După ce s-a încheiat depunerea de coroane la Statuia Libertății din oraș, membrii delegației PNL au salutat politicos, zâmbitor, oficialitățile (prefect, subprefect, cadre militare), ignorând total un domn aflat la o vârstă venerabilă, care se ținea în baston și flutura un mic drapel național.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=FR_g_qC7gb8&feature=emb_logo
Este vorba despre veteranul de război, Emil Vețeleanu, de 101 ani. Acesta a participat la bătălia de la Oarba de Mureș (cea mai sângeroasă din câte au existat pe teritoriul României în al doilea război mondial) și la bătăliile din Munții Tatra – Cehoslovacia.
Printre cei care au plecat fără să-l salute pe centenarul veteran sunt: Romulus Bulacu, senator și prim-vicepreședinte al filialei județene, Claudia Banu, președintele organizației municipale PNL, Grigore Crăciunescu, consilier local și prim-vicepreședinte al PNL Râmnicu Vâlcea, Marius Idiță.
Au fost și liberali care l-au salutat pe veteranul în baston: primarul de la Păușești Măglași, Alexandru Dediu și Constantin Stoian, simplu activist.