Trupul alpinistului Zsolt Torok va fi coborât de pe munte de salvamontiști. Elicopterul nu a putut interveni din cauza vremii

0
278
Elicopterul solicitat pentru recuperarea trupului alpinistului Zsolt Torok, găsit mort sâmbătă în Munții Făgăraș, nu a putut interveni din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Din acest motiv, evacuarea va fi făcute cu echipe de la Salvamont.

„Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, elicopterul solicitat pentru evacuarea alpinistului decedat în zona Vârfului Negoiu nu a putut interveni. Se va face evacuarea acestuia pe cale terestră de către echipele Salvamont”, a declarat, sâmbătă seară, Adrian David, șeful Salvamont Sibiu, potrivit Mediafax.

Acesta nu a putut preciza cât timp va dura operațiunea de recuperare a trupului alpinistului.

Zsolt Torok a fost găsit mort sâmbătă, în Munții Făgăraș, în zona vârfului Negoiu. Alpinistul în vârstă de 45 de ani a cucerit cei mai înalți munți din lume, fiind considerat unul dintre cei mai buni alpiniști tehnici din România.

Adrian David, șeful Salvamont Sibiu, crede că Zsolt Torok a murit după ce o stâncă s-a desprins cu el deoarece zona din apropierea Vârfului Negoiu, în care se afla, este foarte instabilă și puțin frecventată de alpiniști.

Post-ul Trupul alpinistului Zsolt Torok va fi coborât de pe munte de salvamontiști. Elicopterul nu a putut interveni din cauza vremii apare prima dată în Libertatea.