SUA au detectat o nouă lansare de proiectile de către Coreea de Nord

0
289
Doi oficiali americani au declarat că Phenianul pare să fi lansat din nou un proiectil sau proiectile joi. Lansarea nu reprezintă o ameninţare pentru America de Nord.

Preşedintele Donald Trump a spus, înainte de a pleca de la Casa Albă spre Ohio, că nu este îngrijorat de testul Phenianului, întrucât rachetele lansate sunt “dispozitive cu rază scurtă de acţiune, foarte standard”, potrivit Agerpres.

Ultima lansare are loc după ce Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune miercuri, la doar câteva zile după un test cu două rachete similare pe 25 iulie.

Anterior în cursul zilei de joi şi înaintea noii lansări, un oficial american de rang înalt a declarat că ultimele teste cu rachetă ale Coreei de Nord nu au încălcat angajamentul asumat de liderul nord-coreean Kim Jong Un faţă de preşedintele american Donald Trump, de a nu efectua teste cu rachete cu rază lungă de acţiune şi arme nucleare.

Cei doi lideri au convenit în cadrul unei reuniuni din 30 iunie să resusciteze negocierile nucleare, dar rezultatele eforturilor de a relua discuţiile sunt încă sub semnul întrebării, comentează Reuters.

Post-ul SUA au detectat o nouă lansare de proiectile de către Coreea de Nord apare prima dată în Libertatea.