Sora atacatorului de la Dayton se află printre cele nouă victime ale masacrului

0
266
Autorul atacului armat de la Dayton, care s-a soldat cu nouă morţi în noaptea de sâmbătă spre duminică în oraşul din nord-estul SUA, era un alb de 24 ani şi printre victime se află şi sora lui, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP, citată de Agerpres.

“Atacatorul a fost Connor Betts, alb, de 24 de ani”, a declarat Matt Carper, responsabil al poliţiei din Dayton, în cadrul unei conferinţe de presă.

Megan Betts, “o femeie albă în vârstă de 22 de ani”, se află printre victime, a adăugat el. Potrivit lui Carper, “este sora” atacatorului.

Tânărul, echipat cu o vestă antiglonţ, o puşcă de asalt şi multă muniţie, a deschis focul într-un cartier animat din Dayton, în jurul orei 01.00, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

El a ucis nouă persoane şi a rănit alte 27 în mai puţin de un minut, înainte de a fi neutralizat de poliţiştii care patrulau în zonă.

Poliţia a lansat o anchetă în anturajul său şi pe reţelele sociale pentru a încerca să determine motivele actului său, însă a refuzat “să speculeze” înainte de a şti mai mult.

Sora atacatorului este cea mai tânără dintre persoanele ucise, a precizat Matt Carper, care a menţionat şi celelalte victime: trei femei de culoare, trei bărbaţi de culoare şi doi bărbaţi albi, cu vârste cuprinse între 25 şi 57 de ani.

Victimele au căzut pe stradă sau pe trotuar după ce au fost împuşcate.

Această tragedie a intervenit la 13 ore după un alt atac sângeros, sâmbătă dimineaţă, într-un centru comercial aglomerat din El Paso, la frontiera cu Mexicul.

Atacatorul, tot un alb, în vârstă de 21 de ani, a împuşcat mortal 20 de persoane, printre care trei mexicani, şi a rănit 26 de oameni, înainte de a se preda forţelor de ordine. El a fost plasat în arest preventiv de autorităţi, care au intenţia de a cere pedeapsa cu moartea împotriva lui.

Poliţiştii suspectează în cazul său o motivaţie rasistă. Un manifest, care îi este atribuit, circulă pe internet. Autorul său denunţă o “invazie hispanică a Texasului”.

Foto: EPA

Post-ul Sora atacatorului de la Dayton se află printre cele nouă victime ale masacrului apare prima dată în Libertatea.