Rusia a anunțat a doua ţară în care au început testele pentru vaccinul anticoronavirus Sputnik V

0
179

Testele clinice pe oameni ale vaccinului rusesc anti-COVID-19 au început în Emiratele Arabe Unite, a anunțat luni Kremlinul, într-o declaraţie care detaliază un apel telefonic între preşedintele Vladimir Putin şi prinţul moştenitor de la Abu Dhabi, şeicul Mohammed bin Zayed al-Nahyan, relatează Reuters, citată de Mediafax.

EAU este a doua ţară în care au loc teste ale vaccinului Sputnik V, după lansarea din Belarus.

Ministrul sănătății din Emiratele Arabe Unite a declarat că diversitatea demografică a făcut ca statul din Golf să reprezinte o locație avantajoasă pentru a organiza un studiu clinic al vaccinului.

”Oameni din peste 200 de națiuni trăiesc și lucrează în Emiratele Arabe Unite”, a declarat AbdulRahman bin Mohammed al-Owais în aceeași declarație.

Se aşteaptă ca în viitorul apropiat să înceapă studiile şi în Venezuela. Fondul Rus pentru Investiţii Directe, cel care comercializează vaccinul în străinătate, a refuzat să comenteze.

Rusia este prima ţară care a autorizat un vaccin împotriva coronavirusului. Ca şi în China, vaccinul a fost utilizat înaintea ca testele de eficacitate să se încheie.