RECOMANDARE DE CARTE | ”Secretele creierului uman”, de Sandra Aamodt și Sam Wang

0
271
Suntem proprietarii celei mai incredibile mașinării din lume – creierul. Datorită lui putem să admirăm apusul, să învățăm să vorbim, să recunoaștem un prieten, să fugim de pericol. Având în vedere totalitatea funcțiilor pe care le îndeplinește, creierul este comprimat într-un spațiu foarte mic. Cântărește circa 3% din greutatea corpului (1 380 de grame), dar consumă 17% din totalul de energie al organismului.

Care sunt secretele acestei mașinării uluitor de complexe? Ce rol are fiecare parte a creierului, de la cortexul prefrontal la amigdală? Sandra Aamodt și Sam Wang, renumiți specialiști în neuroștiințe, ne dezvăluie mecanismele, dar și trucurile care ajută creierul să lucreze eficient. 

Autorii demontează câteva dintre miturile des întâlnite, de exemplu, faptul că folosim doar 10% din creier sau că bebelușii care ascultă Mozart devin mai inteligenți. A ne cunoaște mai bine creierul este nu numai amuzant, ci și util. Vom afla cum putem depăși efectele decalajului de fus orar, cum  să ne antrenăm voința, cum să tratăm o fobie sau să ne menținem creierul în formă.

”O încântătoare și antrenantă călătorie prin neuroștiințe… Dacă creierul uman ar veni însoțit de un manual al utilizatorului, cam așa ar trebui să arate acesta.” – Daniel Gilbert, autorul bestsellerului Cum să dai peste fericire

De luni, 29 iulie, la toate punctele de difuzare a presei, la numai 19,99 lei.

Post-ul RECOMANDARE DE CARTE | ”Secretele creierului uman”, de Sandra Aamodt și Sam Wang apare prima dată în Libertatea.