Rafila: Dacă în aer liber este aglomerație, iar distanța minimă de un metru și jumătate nu este respectată, este nevoie de mască

0
182

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat că dacă nu se poate menține o distanță de 1,5 metri între persoane, atunci masca este necesară și în aer liber, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

„Masca se folosește în spații închise sau în mijloace de transport. Dacă însă în aer liber este o foarte mare aglomerație, iar acea distanță minimă de un metru și jumătate nu este respectată, atunci și spațiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii. Cred că nu erau foarte multe persoane într-o astfel de situație care ar fi utilizat masca”, a afirmat Rafila la Digi24.

O atitudine mai fermă din partea autorităților care să împiedice aglomerațiile mari de oameni se poate lua. Dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze și să evite aglomerația excesivă

Alexandru Rafila:

Acesta a precizat că zonele turistice sunt surse propice pentru răspândirea COVID-19.

„În general, zonele turistice sunt surse posibile pentru răspândirea infecției, mai ales dacă se desfășoară un turism mai puțin organizat”, a mai spus Alexandru Rafila la Digi24.