Olguța Vasilescu, sancționată de CNCD pentru afirmații ofensatoare la adresa etnicilor germani

0
66
Fostul ministru Lia Olguța Vasilescu a fost sancționată cu avertisment de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru afirmația ”ca neamț, să vorbești despre gazare trebuie să ai mult curaj”.
Vasilescu a spus aceste cuvinte după ce președintele Iohannis a criticat intervenția jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 afirmând: ”Guvernul PSD a bătut și a gazat oamenii”.
Sancționarea Olguței Vasilescu a fost anunțat de către unul dintre cei care au sesizat Consiliul, senatorul USR Vlad Alexandrescu.
”În sfârșit, CNCD a decis sancționarea Olguței Vasilescu pentru declarația ei stupefiantă despre etnicii germani. "Ca neamț, să vorbești despre gazare trebuie să ai mult curaj", spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august. Aceeași Olguța Vasilescu care în anii 2000 aducea elogii mareșalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaților”, a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.
Senatorul susține că sancțiunea CNCD este insuficientă dacă nu va fi urmată și de o sancțiune a electoratului
”Poate că nu e destul și nici nu va fi destul dacă nu va exista și o sancțiune a societății și electoratului. Pentru că România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare și discursul urii”, a mai scris Alexandrescu.