O femeie riscă 14 ani de închisoare, după ce a fost prinsă pe aeroportul din Londra cu o sumă imensă de bani ascunsă în bagaje

0
645

O femeie din Marea Britanie ar putea petrece până la 14 ani în închisoare după ce a încercat să iasă din țară cu 2 milioane de lire sterline ascunse în mai multe valize, relatează Business Insider.

Autoritățile britanice au reținut-o pe Tara Hanlon, în vârstă de 30 de ani, pe aeroportul Heathrow din Londra, după ce agenții vamali au descoperit banii în cinci valize ale acesteia, potrivit The Sun.

Conform autorităților britanice, femeia ar fi încercat să plece din Londra în Dubai.

”Aceasta este cea mai mare captură individuală de numerar realizată la graniță până acum în 2020 și sunt încântat de eforturile ofițerilor vamali”, a declarat Chris Philp, secretarul de stat pentru imigrație.

„Prevenirea exportului de numerar nedeclarat din Regatul Unit este un pas vital în combaterea organizațiilor criminale”, a adăugat acesta.

LEEDS girl, Tara Hanlon, 30, accused of trying to fly to Dubai with nearly £2 million stashed in five suitcases after she was stopped by Border Force officials at Heathrow Airport. https://t.co/J1EEaQhm2Y pic.twitter.com/2iKujpr2Yh

— Yappapp (@YappAppLtd) October 10, 2020

Tara Hanlon a fost pusă sub acuzare pentru spălare de bani și va rămâne în arestul poliției până la prima apariție în fața instanței de luna viitoare.

Pedeapsa maximă pentru aceste acuzații este de 14 ani de închisoare.

FOTO: EPA