O adolescentă din Constanța a ajuns la spital, după ce a fost atacată și mușcată pe stradă de un câine Rottweiler

0
6

Adolescenta, 15 ani, a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa după ce, miercuri, 30 septembrie, a fost atacată şi muşcată de un câine din rasa Rottweiler pe o stradă din localitate Valu lui Traian, notează Agerpres.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dobrogea”, Ana Maria Stoica, victima a suferit răni la braţe şi picioare.

”Fata a fost transportată conştientă, cooperantă, la spital, de echipajul de prim-ajutor din cadrul Detaşamentului Palas, pentru mai multe investigaţii medicale”, a transmis reprezentanta ISU.

Martori la cele petrecute susţin că patrupedul ar fi scăpat dintr-o curte şi ar fi atacat-o pe adolescentă, nefiind prima dată când câinele respectiv face victime.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, a fost identificat proprietarul câinelui care face parte din categoria celor periculoşi, bărbatul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

Proprietarul animalului este audiat în prezent de polițiștii din localitate.