Ludovic Orban: ”La 20 iulie, raportat la 1 ianuarie 2020, numărul de angajaţi cu contracte de muncă a fost mai mic cu doar 648”

0
22

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, la B1 TV, că, potrivit datelor din REVISAL, la data de 20 iulie, raportat la 1 ianuarie 2020, numărul de angajaţi cu contracte de muncă a scăzut foarte puțin, cu doar 648.

"Eu vă dau date luate din REVISAL. La data de 20 iulie, raportat la 1 ianuarie 2020, numărul de angajaţi cu contracte de muncă a fost mai mic doar cu 648. Date oficiale din REVISAL", a spus Orban, la B1 TV.

”Eu vă vorbesc de angajați cu contracte de muncă. Este adevărat că a scăzut un pic mai mult numărul de contracte de muncă, dar numărul de contracte e muncă nu se referă la numărul de angajați. Pentru că un angajat poate să aibă mai multe contracte de muncă”, a adăugat premierul.

Întrebat de ce o anumită parte a presei a relatat că, în ultimele luni, 850.000 de oameni au rămas fără loc de muncă, premierul a spus: "Eu cred că trebuie fundamentate mai bine ştirile".

Ludovic Obran a vorbit și despre măsurile luate în perioada pandemiei, cum ar fi șomajul tehnic, indemnizațiile acordate către profesioniști sau angajarea persoanelor considerate mai vulnerabile.

”Noi pentru prima oară am introdus o măsură activă pentru angajarea românilor care se întorc din diasporă, care și-au pierdut locul de muncă în diasporă. Revin în țară și sunt în căutarea unui loc de muncă. Am introdus o măsură activă în care, pe o perioadă de trei luni, se plătește 50% din salariul brut al românului revenit din diasporă care este angajat...”, a mai spus Ludovi Orban.