După dezvăluirile Libertatea privind legăturile cu interlopii din clanul Alexa, consilierul Andrei Kadas a demisionat din PNL înainte de şedinţa cu Orban

0
230

Liderul PNL Braşov, Adrian Veştea, a anunţat demisia consilierului judeţean Andrei Kadas din partid. Demisia consilierului Kadas, despre care Libertatea a arătat că are legături cu clanul interlop Alexa, a venit înainte de şedinţa Biroului Permanent Judeţean la care a participat preşedintele partidului, premierul desemnat Ludovic Orban.

Consilierul judeţean liberal Andrei Kadas şi-a dat demisia din partid. Anunţul l-a făcut secretarul general al PNL Braşov, Dragoş David, care a precizat că şedinţa conducerii filialei braşovene, programată pentru vineri seara, nu a putut avea loc din cauza lipsei de cvorum, scrie Agerpres.

Libertatea a scris pe larg despre legăturile consilierului judeţean liberal Andrei Kadas cu clanul interlop Alexa, acuzat de infracţiuni informatice. Gruparea interlopă era specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice şi acţiona pe teritoriul S.U.A.

Banii furaţi din bancomatele americane ajungeau prin curieri în România, unde fraţii Alexa “spălau” banii prin investiţii imobiliare.

Liderul PNL Braşov nu a clarificat legăturile cu clanul Alexa

Adrian Veştea, liderul PNL Braşov, nu a răspuns acuzaţiilor făcute de senatorul PSD, Marius Dunca, care a spus, într-o conferinţă de presă, că “PNL a aşezat clanurile interlope la masa deciziilor publice”. Senatorul PSD l-a acuzat pe Adrian Veştea că ar lua apărarea “locotenenţilor” prin faptul că nu “l-a dat afară din partid pe Kadaş”.

În replică, liderul PNL Braşov a spus că este vorba despre “un senator PSD născut din pixul lui Dragnea, care, în decursul anilor, nu s-a afirmat prin absolut nimic decât prin a crea scandaluri şi a atrage atenţia crezând că poate, poate îi va creşte şi lui notorietatea în vreun fel”.

Pe de altă parte, şeful Consiliului Județean Brașov, politicianul PNL Adrian Veștea, apare într-o fotografie alături de unul din cei mai căutați interlopi. Adrian Veștea este într-o imagine de grup alături de unul din frații Alexa, implicat în scandalul percheziției din casa lui Andrei Kadas.

Andrei Veştea a subliniat că este în administraţia publică locală de 16 ani şi, asupra sa, “nu a existat niciun scandal”, menţionând că “s-a bătut pentru a construi obiective strategice atât pentru Râşnov, cât şi pentru Braşov”.

Liderul liberal a punctat că, “dacă anumiţi oameni îşi permit să-şi trimită mesaje într-un anumit fel, înseamnă că se cunosc foarte bine”. “Nu cred că Adrian Veştea este responsabil pentru ce fac unii sau alţii, sau ce mesaje îşi transmit”, a spus liderul PNL Braşov, făcând referire la afirmaţiile lui Dunca potrivit cărora ar fi primit ameninţări telefonice din partea lui Andrei Kadaş.

Există o serie de ameninţări de tip mafiot la adresa conducerii PSD Braşov şi o teamă faţă de acestea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, liderul social-democraţilor braşoveni, senatorul Marius Dunca, care a menţionat că a fost ameninţat, printr-un mesaj pe telefon, de consilierul Andrei Kadaş.

Totodată, conform lui Dunca, primarii PSD din Zărneşti şi din Săcele au fost, la rândul lor, ameninţaţi, primului fiindu-i incendiată casa, iar celui de-al doilea fiindu-i tăiate frânele de la maşină, în ambele cazuri existând dosare penale pe rol.

Conform liderului PSD Braşov, aceste ameninţări ar fi venit în contextul în care consilierul liberal l-ar fi acuzat, într-o postare pe Facebook, că s-ar fi aflat în spatele percheziţiilor care au avut loc la locuinţa fostei sale soţii.

Libertatea a prezentat filmul descinderii la casa policitianului liberal, unde anchetatorii îl căutau pe liderul clanului Alexa.

“PNL a aşezat clanurile interlope la masa deciziilor publice. Toată lumea a văzut care sunt legăturile între Veştea (Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean şi lider al PNL Braşov – n.r.) şi PNL şi Kadaş. (…) Veştea a promovat oamenii pătaţi, şantajabili, care pun interesele mafiote mai presus de cele ale braşovenilor. A permis clanurilor mafiote să ia decizii în ce priveşte administrarea judeţului. (…) Sub conducerea PNL şi Veştea primim ameninţări”, a afirmat Dunca, subliniind că va înştiinţa organele abilitate ale statului în privinţa ameninţărilor pe care le-a primit.

Totodată, el i-a solicitat preşedintelui CJ Braşov, Adrian Veştea, lider al PNL Braşov, să facă publică lista contractelor forului judeţean şi a spitalelor din subordinea acestuia cu firmele care au beneficiat de contracte prin atribuire directă, în condiţiile în care Andrei Kadaş a fost preşedinte al comisiei de sănătate a CJ Braşov.

“Să ne spună ce legături există între CJ şi firmele acestuia, observ că nu vrea să-l dea afară din partid şi din CJ şi există această suspiciune că şeful mafiei ar fi tocmai Veştea dacă ia apărarea locotenenţilor”, a mai afirmat Dunca.