Donald Trump impune noi taxe vamale pentru produsele importate din China. De când se aplică măsura

0
288
Donald Trump, președintele Statelor Unite, a anunțat joi că va impune noi taxe vamale pentru importurile de produse fabricate în China. Măsura se va aplica începând din 1 septembrie.

Asta înseamnă că toate mărfurile chinezești care ajung în Statele Unite ar urma să fie taxate, relatează CNN, citat de Mediafax.

Președintele american a dat detalii despre aplicarea acestei măsuri, printr-un mesaj publicat pe Twitter.

Discuţiile comerciale continuă, iar în timpul negocierilor, SUA vor începe, pe 1 septembrie, să impună un mic tarif, suplimentar, de 10% care se va adăuga la taxele de 300 de miliarde de dolari asupra produselor care provin din China în ţara noastră, a scris el . Donald Trump, președintele SUA

Prin aplicarea noilor taxe, s-ar impozita bunuri precum telefoane iPhone şi alte produse electronice de consum, încălţăminte şi jucării.

În 2018, Donald Trump a impus tarife de aproximativ 250 de miliarde de dolari pentru mărfuri fabricate în China, care vizează materiale şi componente industriale.

Post-ul Donald Trump impune noi taxe vamale pentru produsele importate din China. De când se aplică măsura apare prima dată în Libertatea.