Cu maximă certitudine, v-ați bătut joc de noi, domnule Felix Bănilă!

0
269
O scurtă derulare
a datelor și a faptelor.

31 iulie 2019 a fost ziua în care șeful DIICOT a
organizat o conferința de presă pe ceea ce se numea deja ”CAZUL CARACAL”.

Trecuseră 7 zile
de la data dispariției Alexandrei. Adică din 24 iulie.

Trecuseră 5 zile de la momentul în care polițiștii au intrat în curtea lui Dincă și l-au reținut. Atunci a avut loc prima cercetare la fața locului.  Au fost descoperite fragmente de oase și 21 de dinți într-un butoi din curte. 26 iulie. Tot pe 26 iulie, DIICOT Craiova prelua dosarul de la Tribunalul Dolj

În 27 iulie au continuat perchezițiile la domiciliul suspectului. Gheorghe Dincă a primit mandat de arestare.

Trecuseră deja 3 zile de când bărbatul de 66 de ani recunoscuse că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu, dar și pe Luiza Melencu, o altă fată dispărută în aprilie. A avut loc o nouă cercetare la fața locului. Era 28 iulie.

Pe 29 iulie a avut loc reconstituirea uneia dintre crime.

30 iulie. Dincă a fost dus la Curtea de Apel Craiova pentru contestația la arestarea preventivă. Pe 31 este adus la București.

Așadar, ajungem în 31 iulie 2019, ziua în care Felix Bănilă, șeful DIICOT, organizează o conferința de presă. Jurnaliștii cer informații despre stadiul anchetei. Cer informații despre probe.

”Ați percheziționat toata curtea, toată casa, au fost verificate acele presupuse gropi cimentate din curte?” este una dintre întrebări.

”În urma percheziției transformate în cercetare la fața locului și ulterior unei alte cercetări la fața locului, s-au desfășurat toate actele necesare pentru a ne asigura că victima, victimele, pentru că ne referim la ambele, nu se află în acel imobil sau în curtea respectivă aparținând inculpatului.”, rostește șeful DIICOT.

Vă pot afirma cu maximă certitudine că ale noastre căutări cu privire la victime trebuie să aibă în vedere un alt spațiu sau locuri din proximitatea acelei adrese, strada Craiovei 169.Felix Bănilă, 31 iulie

2 august 2019. N-au trecut nici două zile de la
conferința de presă.

2 august 2019. Serviciul Omoruri și Serviciul Criminalistic din cadrul Poliției Capitalei, alături de Serviciul investigații Criminale din IGPR fac cercetare la fața locului. Din curtea lui Gheorghe Dincă sunt ridicați saci cu probe.

Purtătorul
de cuvânt al DIICOT afirmă că în urma perchezițiilor de astăzi, în locuința lui
Gheorghe Dincă s-au găsit urme de sânge și alte fragmente osoase.
  

Finalul zilei înseamnă și confirmarea că rămășițele din butoi îi aparțin Alexandrei Măceșanu. Probele și rămășițele găsite și ridicate de la fața locului, DIN CASA ȘI DIN CURTEA lui Gheorghe Dincă, indică existența și a altor victime.

Finalul zilei înseamnă lacrimi, durere, revoltă, pumni strânși și izbiți de pereți. Încercăm să ne dezmeticim din șoc și din groaza zilelor care-au trecut, din a celor ce vor urma.

De-acum ar trebui să încercăm să înțelegem. De-acum ar trebui să înceapă numărătoarea inversă. Până la demisie, domnule Bănilă.  A unui lung șir de demisii.   

2 august 2019. Azi avem multe întrebări și prea puține răspunsuri.

Dar unul este: cu maximă certitudine, v-ați bătut joc de noi!

Post-ul Cu maximă certitudine, v-ați bătut joc de noi, domnule Felix Bănilă! apare prima dată în Libertatea.