Cine este și cu ce se ocupă Gabriel Lucian Popescu, bărbatul a cărui carte de vizită i-a picat în mână Alexandrei Măceșanu în momentele de panică

0
260
În clipele teribile în care lupta pentru viața ei, Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani răpită de Gheorghe Dincă, persoană care susține că a ucis-o, a găsit o carte de vizită de pe care i-a citit operatoarei de la 112, apoi unui polițist.

Numele indicat de tânără era Gabriel Lucian Popescu, însă cartea de vizită nu aparținea proprietarului casei care o sechestrase, cum credea fata, ci este al unui bărbat care lucrează în domeniul imobiliar, fiind de meserie cadastrist.

La câteva ore distanță, oamenii legii au sunat pe numărul de pe cartea de vizită, iar bărbatul le-ar fi dat anchetatorilor adresa completă a lui Gheorghe Dincă, susțin surse din anchetă. Echipa deplasată de Libertatea la Caracal l-a căutat, luni seară, pe Gabriel Lucian Popescu și a lămurit dilema: la adresa Antonius Caracalla nr. 9 este un bloc.

Cabinetul său cadastral se află pe o alee principală a orașului, la parterul unui bloc care indică un bombardat. Fără geamuri la ușa de la intrare, care se deschide la fel de greu precum o poartă din fontă.

Am ajuns după terminarea programului de lucru, astfel că n-a găsit pe nimeni la adresă, dar vecinii de vis-a-vis ne-au deschis ușa și i-au schițat portretul lui Gabriel Popescu:

”Este un om serios, n-are nicio legătură cu criminalul fetițelor. Este un om cu picioarele pe pământ. La cabinet lucrează alături de soție, care a fost în trecut profesoară”.

Cum se explică faptul că Dincă a intrat în posesia cărții de vizită a agentului imobiliar?

Cel mai probabil, criminalul se pregătea să-și vândă casa în care s-au comis odioasele crime, în acest sens primind deja vizita unui posibil cumpărător. Și avea nevoie să-și pună în ordine actele casei.

Intențiile lui Dincă de după vânzarea locuinței era să se mute la munte, cu o rulotă, speculându-se pe seama faptului că ar fi dorit astfel să-și piardă urma din Caracal.

Fragment din stenograma convorbirii Alexandra – 112 Apel II – 25/07/2019, ora 11:06:25 a.m.

Op. 112 (2): Alo, 112, ce urgență aveți? Alo? A.M.: Tot eu sunt!

Op. 112 (2): Unde ești în Caracal? A.M.: Am trecut, când am văzut prima dată, m-a legat la ochi și eram pe lângă dig, pe domn îl cheamă Popescu Lucian Gabriel..

Op. 112 (2): Pe lângă dig, Popescu Lucian…păi și acuma pe unde ești? Te poți uita? A.M.: Nu pot, sunt închisă într-o cameră, văd decât o poartă..

Op. 112 (2): Ia uită-te, uită-te pe…. păi și da de unde îl cunoști tu pe el? Ia spune-mi..

25/07/2019, ora 11:07:53 a.m. – apel preluat de către poliție. A.M.: Da uitați, uitați, stați un pic… Am găsit o adresă, bld. Antonius Caracalla nr. 9, B1, D.A. … (nu se înțelege) Polițist (1): Acolo rămâneți! Rămâneți acolo. Antonius Caracalla nr. 9, da? A.M.: Veniți repede că mi-e frică, vă rog, vă rog! Op. 112 (2): Continuați adresa asta, s-ar părea că e bloc…

A.M.: Vă rog veniți repede că mi-e frică!… Polițist (1): Ce bloc este acolo? Ați spus că e un bloc.

A.M.: Nu este bloc, este o casă, este o curte… 

Post-ul Cine este și cu ce se ocupă Gabriel Lucian Popescu, bărbatul a cărui carte de vizită i-a picat în mână Alexandrei Măceșanu în momentele de panică apare prima dată în Libertatea.