1 din 3 dintre romani intentioneaza sa aloce pana la 500 RON/luna pentru cumparaturi online in aceasta vara >> Sondaj GLAMI

0
287

Cumparaturile de vara din Romania se vor face mai ales online, potrivit participantilor la acest studiu. 87% dintre respondenti au raspuns ca vor continua sa cumpere online, pentru ca au descoperit noi magazine, branduri si toate avantajele cumparaturilor online, pe tot parcursul pandemiei.
Printre incentivarile care vor stimula vanzarile online in perioada urmatoare se numara livrarea rapida, sigura, la usa (36%), reducerile substantiale, relevante pentru nevoie consumatorilor (33%), raportul pret-calitate mai bun din online (31%), livrarea gratuita (24%), dar si posibilitatea de plati cash la livrare (19%).

70% dintre romani au gasit noi branduri online in ultimele 12 luni

Chiar daca au fost curiosi si dispusi sa descopere noi branduri – 70% dintre respondenti afirma ca au descoperit si cumparat branduri noi in intervalul mai 2020 – aprilie 2021, 62% au asteptat in continuare reduceri la marcile preferate pentru a face o achizitie online.

Calitatea articolelor de imbracaminte si incaltaminte a jucat un rol important in aceasta tendinta a consumatorilor, deoarece 57% dintre respondenti au declarat ca nu au gasit nicio scadere semnificativa a calitatii produselor in ultimele 12 luni de cumparaturi online, comparativ cu perioada de dinainte de izbucnirea pandemiei coronavirus.

59% dintre romani poarta aceeasi masura la haine ca acum 12 luni

Intrebati daca au schimbat sau nu masura la haine fata de acum 12 luni, mai mult de jumatate dintre participantii la studiu (59%) au spus ca poarta aceeasi masura la piese de imbracaminte.

Cu toate acestea, 43% dintre romani inca au dificultati sa cumpere blugi, pantaloni si pantaloni scurti online, in functie de marimea lor. Alte categorii de produse pe care respondentii le-au clasificat ca fiind mai dificil de cumparat online sunt pantofii (28%) si lenjeria de corp si costumele de baie (18%).

O alta descoperire interesanta din sondajul www.glami.ro: 1 din 3 romani intentioneaza sa aloce pana la 500 RON/luna in urmatoarele luni de vara pentru cumparaturi online.

 

Despre proiectul Fashion (Re)search
www.glami.ro se angajeaza sa dezvaluie date si informatii convingatoare despre starea sectoarelor de comert electronic din tarile in care opereaza prin proiectul de analiza pe termen lung Fashion (Re)search.

Toate studiile sunt realizate online, printre vizitatori pe platformele GLAMI, care si-au exprimat acordul participarii la studii. Concluziile sunt publicate aici: www.fashion-research.ro.
Peste 6.000 de vizitatori GLAMI.ro au participat la sondajul din aprilie 2021.

                       

                                                                    _ * _

Pentru mai multe informatii si alte solicitari, va rugam contactati:

Andreea Paleologu

Brand & PR Specialist

E: [email protected]

M: +40732 710 894