Cum să îți branșezi locuința cea nouă la utilități?

0
744

Atunci când îți construiești o casă nouă, una dintre cele mai importante alegeri pe care trebuie să o faci este să branșezi noua locuință la utilități, cum ar fi apă, electricitate și gaz. Daca nu ți-ai construit o casă autonomă, care își poate produce singură necesarul de consum din acestea, atunci este nevoie să apelezi la furnizorii existenți pe piață. Modalitatea de branșare se face cu o cerere la furnizor și dovada faptului că locuința există și tu ești proprietar.
Cum procedezi pentru branșare la gaz?
Pentru a dispune de gaz este necesar să mergi la furnizorul de gaz care prestează astfel de serviciu în zona ta, să depui o cerere împreună cu actele necesare, adică extrasul de carte funciară, proiectul de gaz care presupune că un proiectant a analizat spațiul pentru care veți beneficia de această resursa și a emis un proiect care arată cum va fi instalația de la ieșirea din rețeaua publică până la sursele de consum. Deși poate dura o perioadă destul de lungă de timp până la realizarea branșării, aceasta se va face în momentul în care un reprezentant al furnizorului vine și montează un contor la intrarea în instalația ta. Astfel, vei plăti facturile aferente consumului tău.
Cum procedezi pentru branșarea la apă?
Este clar că fără apă nu poți trăi, iar dacă nu ai varianta de fântână cu hidrofor la tine în curte ,atunci te vei folosi de apa din rețeaua publică, iar procedura de branșare seamănă foarte mult cu cea de la gaz. Cu cerere la furnizor și dovada că faci această cerere pentru locuința ta, vei aștepta apoi un reprezentant care te va branșa la rețeaua de apă și canal.
Cum procedezi pentru branșarea la electricitate?
Pentru branșarea la electricitate urmăm aceeași procedură. Depui o cerere însoțită de actele necesare aferente și urmează branșarea. Aceasta se face prin niște cabluri aeriene, și este mult mai ușor de realizat dacă ai un stâlp de curent electric aproape. Pentru electricitate ai o alternativă prin panourile solare care pot să producă suficient curent electric daca ești poziționat într-o zonă cu mult soare. Instalația electrică se face de către reprezentanți ai furnizorului până la intrarea în casă, de unde trebuie să te ocupi, cu ajutorul unui instalator autorizat, să faci instalația în funcție de nevoile tale. Cauți mai multe componente electronice de înaltă calitate? Vizitează tme.eu unde poți alege dintre cele peste 500 000 de produse disponibile.